Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня

Адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 жовтня. Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 26 серпня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що документ передбачає посилення низки обмежувальних заходів. «Карантин в Україні продовжується до 31 жовтня 2020 року. Також посилюються обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби та епідеміологічними розслідуваннями, які вказують на його причини», — заявив очільник МОЗ.

Подальші законодавчі зміни спрямовані перш за все на розвиток спроможності та самостійності громад, – В’ячеслав Негода про майбутнє децентралізації

Подальші законодавчі зміни спрямовані перш за все на розвиток спроможності та самостійності громад, – В’ячеслав Негода про майбутнє децентралізації

Усі роки реформи Мінрегіон керувався філософією, що концентрація повноважень і ресурсів має бути на рівні територіальних громад – найближче до людей. Зараз ця філософія не змінилася. Саме вона закладена в усі розроблені фахівцями міністерства та експертами законопроекти, які мають створити якісно нову систему органів місцевої влади, гарантувати сталий місцевий та регіональний розвиток. Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час відкритого діалогу «Вектори децентралізації: про завдання та подальші кроки», що відбувся в Івано-Франківську в онлайн-форматі.

Харчування у шкільних їдальнях. Що хоче змінити МОЗ

Харчування у шкільних їдальнях. Що хоче змінити МОЗ

За Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, які затверджені Головним державним санітарним лікарем України, нині в буфетах можна продавати хліб з вершковим та шоколадним маслом, з яйцем, з маслом та оселедцем, з вареною сосискою, з напівкопченою або копченою ковбасою, з котлетою, шніцелем або біфштексом, зі смаженою куркою або печінкою, з відвареним язиком.

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

До Вашої уваги ''правила відвідування школи під час карантину'' (за рекомендаціями МОН та МОЗ України): - Учні з ознаками ГРЗ до занять не допускаються (батьки щоденно повинні міряти температуру малюків, щоб не відправляти хворих до школи). - Діти у школі знаходяться в захисних масках. - Важливо!!! У кожного учня повинно бути 2-3 маски на день (заміна кожні 3 години). - Маски можуть бути як одноразовими, так і багаторазовими, а також виготовленими власноручно. - Під час уроку діти працюють без масок, а одягають їх, виходячи з класу до коридору. - Батьки супроводжують дітей лише до вхідних дверей. До приміщення школи не заходять. Також забирають після уроків. Всі питання з учбово-виховного процесу вирішуються в телефонному режимі, або за приміщенням школи. - Якщо громада потрапить в "червону" карантинну зону, навчання й тренування проходитимуть дистанційно. Бажаємо здоров'я! Чекаємо учнів у школі!!! 

Вітаємо з Днем Незалежності!

Вітаємо з Днем Незалежності!

Сердечно вітаю мешканців Горохівської територіальної громади з великим національним святом нашої державності — Днем Незалежності України!

Нагородили Почесними грамотами

Нагородили Почесними грамотами

Напередодні державних свят головою райдержадміністрації Іваном ЗУБРИЦЬКИМ було вручено до Дня Незалежності України Почесну грамоту голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра СТАДНІКА СОЛОВЙОВУ Павлу, директору – головному лікарю Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної  медико-санітарної допомоги» Снігурівської районної ради Миколаївської області та Почесну грамоту голови Снігурівської райдержадміністрації МІНАЄВУ Анатолію, вчителю історії Горохівської школи І-ІІІ ступенів.