Шановні мешканці Снігурівщини!

Ситуація з поширенням та наслідками коронавірусної інфекції щодня погіршується. Показники захворюваності стрімко зростають і ледве не щодня в Україні фіксують нові антирекорди захворювання на COVID-19. На жаль, як і показники смертності. Частина Миколаївської області вже в «помаранчевій» зоні небезпеки поширення хвороби. Ще частина – в «жовтій». Наш район поки знаходиться в «зеленій» зоні, але, як бачимо, кількість хворих на Снігурівщині все ж поступово збільшується. Найстрашніше те, що нехтування карантинними нормами може стати серйозними передумовами для виходу із безпечної зони та введення подальших обмежень.

З похолоданням, разом із ГРВІ можемо отримати серйозний спалах небезпечного захворювання COVID-19. Тому реагувати маємо вже зараз.

Окремо хочу звернутися до суб’єктів господарювання району: час для “останніх” попереджень та умовляння користуватись масками чи антисептиками минув. За дотриманням або ігноруванням карантинних заходів стоїть людське життя. Життя кожного з нас. Для тих, хто буде нехтувати цим – чекає справедливе покарання в рамках чинного законодавства. Відповідне доручення вже надано робочій групі з контролю за вжиттям заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території району.

Маємо жорстко дотримуватися правил, щоб запобігти погіршенню ситуації. Вони не змінились і залишаються таким ж простими та дієвими:

– носити маски в магазинах, установах, організаціях, усіх громадських місцях, транспорті та в інших точках скупчення людей;

– маска повинна щільно закривати рот і ніс;

– постійно мити руки та обробляти їх антисептиками;

– дотримуватися соціальної дистанції у півтора метри;

– турбуватися про укріплення свого здоров’я та підвищення імунітету;

– уникати відвідування без особливих потреб регіонів «червоної зони».

Вкотре закликаю жителів району не випробовувати долю і дотримуватись протиепідемічних заходів, щоб убезпечити себе від захворювання та поширення COVID-19. З огляду на сьогоднішні реалії це в першу чергу є необхідністю для самозахисту та захисту своїх рідних і близьких від небезпечного захворювання. Нам необхідно усім разом зробити так, щоб Снігурівщина і надалі залишалася в безпечній “зеленій зоні”. Але це залежить від кожного з нас.

Бережіть себе та своїх близьких!