Управління Державної казначейської служби України у Снігурівському районі Миколаївської області ( далі - Управління)  нагадує, що Закон України «Про публічні закупівлі» визначає правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об»єднаних територіальних громад.

       Відповідно до положень пункту 12 частини першої статті 10 Закону замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в  електронній системі закупівель у порядку, встановленому Уповноваженим органом та  Законом, інформацію про закупівлю, у тому числі звіт про виконання договору про закупівлю - протягом 20 робочих днів з дня виконання сторонами договору про закупівлю або закінчення строку дії договору про закупівлю, за умови його виконання сторонами, або його розірвання.

      З 10.11.2021 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України» від 19.10.2021 № 1812-IX, яким, серед іншого, внесено зміни до статті 42 Закону, яка визначає обов»язкову інформацію, що має міститись у звіті про виконання договору про закупівлю.

     Дані зміни, серед іншого, передбачають зазначення у звіті про виконання договору про закупівлю інформації про країну походження товару щодо кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі - у разі закупівлі товару.

     Враховуючи вищезазначене, просимо звернути увагу на зазначену норму Закону під час оприлюднення звіту про виконання договору про закупівлю.

      Відомості про країну походження товару необхідно зазначати в усіх звітах про виконання договору про закупівлю, навіть якщо процедура закупівлі / спрощена закупівля оголошена до 10.11.2021.

 

Начальник управління                                           Олена НІКУЛИШЕВА