Вибори в 33 територіальних громадах Миколаївської області відбуватимуться за мажоритарною системою, де в кожному окрузі буде обрано від двох до чотирьох депутатів.

Фото без опису

Відповідно до статті 192 Виборчого кодексу, місцеві вибори будуть відбуватись за двома виборчими системами, основним критерієм є кількість виборців. Відповідно до цієї статті, в громадах, де зареєстровано менше 10 тисяч виборців, а саме до такої належить Горохівська ОТГ, вибори депутатів проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідної територіальної громади. А в громадах із кількістю виборців 10 тисяч осіб і більше вибори депутатів відбудуться за системою пропорційного представництва з відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ.

Виходячи з норм оновленого виборчого законодавства, для визначення виборчої системи буде враховуватись кількість виборців у населених пунктах станом на 1 серпня 2020 року.