27 липня поточного року в приміщенні Олександрівської сільської ради відбулася робоча зустріч, ініційована першим заступником Горохівського сільського голови І.Ю. Зіньковським, під час якої розглядалося питання систематизації всіх можливих надходжень коштів в межах Олександрівської та Новотимофіївської сільрад для подальшого формування бюджету на 2021 рік, у зв’язку з приєднанням цих сільрад, згідно Перспективного плану Кабінету міністрів України щодо об’єднання територіальних громад, до складу Горохівської сільської ради.

Фото без опису

В ході конструктивної дискусії брали активну участь Олександрівський та Новотимофіївський сільські голови, відповідно, В.П. Валявська і Н.П. Рильська, екс-очільник Горохівської сільради В.Л. Бійчук, депутати: Снігурівської районної ради – О.І. Єрмолаєв, Горохівської сільської ради П.М. Кугляр і В.А. Потравка, а також бухгалтери.

І.Ю. Зіньковський, який, власне й проводив цю зустріч, акцентував увагу присутніх, що при проведенні майбутньої реорганізації, необхідно зосередитися на основних напрямках наповнення бюджету, зокрема, посилити співпрацю з сільгосптоваровиробниками стосовно прозорості у сплаті податків, зосередити зусилля щодо моніторингу використання земельних ресурсів, підбором кадрового потенціалу, в першу чергу землевпорядників, яких наразі бракує тощо. Торкнулися також питання водопостачання, передачі земель державної власності у комунальну, підготовкою до місцевих виборів і таке інше.

Фото без опису

Хоча на дворі ще хазяйнує спекотне літо, заздалегідь приготовані сани допоможуть легше ввійти у зиму… Зазначимо, що громади Олександрівської та Новотимофіївської сільських рад до майбутнього об’єднання потенційно готові. Залишилися «дрібниці»: здати «зайві» документи до районного архіву, підготувати акти прийому-передачі майна, визначитися з пріоритетними кроками в складі нового адміністративного устрою. Адже, не лише розширюється Горохівська ОТГ, параллельно до цього процесу відбувається ще й укрупнення районів. До речі, на мапі Миколаївщини їх залишиться лише чотири, зокрема, значна частина Снігурівщини незабаром підпаде під юрисдикцію Баштанського району, а Киселівська, Любомирівська, Новокиївська та Центральна сільські ради приєднаються до Миколаївського району.

Ще цікава новина. Згідно внесених змін до Виборчого кодексу, замість виборів старост закріплена норма їх призначення відповідною місцевою радою.