Як уникнути харчових отруєнь під час Великодніх свят

Фото без опису

Наближаються Великодні свята, а з ними й приємний клопіт. Напередодні Великодня всі зазвичай багато готують. На саме ж свято – споживають безліч різноманітних страв. Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, що несе із собою неправильне зберігання страв протягом тривалого часу у неналежних умовах. Збільшується ризик псування харчових продуктів і, як наслідок - можливість виникнення харчових отруєнь.

Аби запобігти харчовим отруєнням, Баштанське районне управління радить наступне:

- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

- не купувати продукти, що швидко псуються, або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);

- суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;

- вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;

- не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;

- в холодильнику зберігати страви і продукти в окремих ємностях з кришками, з дотриманням правил товарного сусідства;

- свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;

- для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.

 

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне! Бажаємо приємного святкування

 

 

Баштанське районне управління

ГУ  Держпродспоживслужби

в Миколаївській області