Фото без опису

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  повідомляє, що з жовтня 2023 року на території Миколаївської області планується проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних  проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною. Розповсюдження вакцини здійснюватиметься за таким принципом:

- обробляється весь ареал, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць;

- принади розкладаються рівномірно в межах визначеної території.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна (фото додається). У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Наголошуємо, що принади з вакциною розкладаються в лісових угіддях за межами населених пунктів.  Прохання до мешканців району з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок — не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.