УВАГА! НЕБЕЗПЕКА ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ

Загальновідомо, що в результаті підриву дамби Каховської ГЕС рівень води у ріці Дніпро, а згодом й у річці Інгулець почав різко підвищуватись, що призвело до затоплення багатьох територій. В наслідок цього вже є випадки затоплення тварин, розмивання захоронень з токсичними елементами, складів з агрохімікатами, очисних каналізаційних споруд, цвинтарів та худобомогильників.  Небезпечні речовини й патогенні агенти з током води розносяться руслами річок, створюючи небезпеку зараження тварин та людей.

Внаслідок розмивань та затоплень територій, тварин та людей можуть виникати спалах інфекційних хвороб тварин та людей у першу чергу на токсикоінфекції, отруєння солями важких металів, ботулізм, сибірку тощо.

Сибірка – гостре небезпечне інфекційне захворювання всіх видів сільськогосподарських, домашніх і диких тварин, а також людей, яке спричиняється мікробами Аnthracis.

Ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків.

У більшості випадків можна уникнути вказаних хвороб, якщо дотримуватися простих харчових правил.

  • Не купувати харчові продукти,  копчену, солену та в’ялену рибу та м'ясо на стихійних ринках,
  • Не споживати копчені, солені, вялені та консервовані продукти які була виготовлена в домашніх умовах та без лабораторного контролю;
  • купуючи сушену та в’ялену рибу промислового виробництва, навіть в закладах торгівлі, звертайте увагу на її зовнішній вигляд, умови зберігання, наявність маркування із зазначенням дати виготовлення та терміну придатності.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати. Будь-яке захворювання не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей.