Інформація для зацікавлених осіб, діяльність яких може бути пов’язана з обігом нижче зазначеного продукту.

До Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 17.02.2023 (№ 2023.0797-fup 7) стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії (виробник: SaporiNostrani di GiorgioTurco, Italy; трейдер: WB PolskaSp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

Попереджаємо щодо можливості реалізації цієї продукції на території регіону, а також доводимо до відома місцевих операторів ринку (у разі виявлення вказаного вантажу в обігу) про необхідність вилучити товар та у термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївської області. тел.: (05158) 2-84-35 e-mail: basht_dpss@dpssmk.gov.ua

 

Довідково

Кадмій (Cd) – важкий метал, пари та сполуки якого є токсичними для людини та викликають пошкодження легень, нирок, шлунково-кишкового тракту та кісток. Підвищена концентрація кадмію в крові вказує на гостре чи хронічне отруєння.