Снігурівське управління  інформує, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі-Головне управління) отримано лист Держпродспоживслужби від 30.07.2021 № 11.1.3-5/972 «Щодо повідомлення RASFF № 2021.2966-fup-55».

 Відповідно до повідомлення, стосовно виявлення несанкціонованої речовини – етиленоксид в харчовій добавці (Lygomme), що експортувалась з Туреччини (постачальник: Cargill Tarim Ve Gida Sanayi Ticaret AS, Atasehir/Istanbul) до України (отримувач: MD Eurotrade Ltd., Schreiber and Rupp MEA, Rupp AG (Spilka Ukraine).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган при виявленні невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Снігурівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ломоносова, 12, м. Снігурівка, Миколаївська обл., 57301 тел.: (05162) 2-14-53 та e-mail: sng_dpss@dpssmk.gov.ua

 

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.