06.08.2021| О.В. Качан – начальник відділу активної підтримки безробітних Снігурівської районної філії

 

“Є співпраця – буде й результат”

Співпраця Снігурівської районної філії Миколаївського ОЦЗ з об’єднаними територіальними громадами не обмежується лише наданням послуг мешканцям громад у приміщеннях центрів зайнятості. Зокрема, здійснюються виїзди безпосередньо на території об’єднаних територіальних громад, які допомагають зробити послуги максимально доступними, наближеними до мешканців ОТГ та такими, що відповідають сучасному ритму і формам співпраці з роботодавцями та іншими клієнтами служби зайнятості.

З цією метою відбулися виїзди директора Снігурівської районної філії Миколаївського ОЦЗ Ірини Заприкут та начальника відділу активної підтримки безробітних Оленою Качан до Горохівської територіальної громади та Широківської територіальної громади. У руслі конструктивного діалогу з головами громад Іриною Шевчук та Сергієм Пересунько обговорювалися нагальні питання щодо сфери зайнятості, підтримки підприємницької ініціативи, профорієнтації молоді та дорослого населення тощо. В результаті зустрічі намітили шляхи співпраці, запланувавши проведення спільних заходів для представників об’єднаних територіальних громад та учнівської молоді, а також підтвердили свою готовність до вироблення спільної стратегії у напрямку розвитку громади. 

“Зобов’язана підкреслити, що ця подія неординарна. Що несе децентралізація для сфери зайнятості? Як створення об’єднаних територіальних громад впливає на місцевий ринок праці? Ці та інші питання постійно перебувають у фокусі нашої уваги. Тому співпраця служби зайнятості з ОТГ повинна бути направлена на соціальну підтримку громадян - супровід учасників АТО, осіб з інвалідністю, людей літнього віку, надання населенню профорієнтаційних послуг та можливості підвищувати рівень професійної компетенції, як у навчальних установах, так і у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості” - наголосила Ірина Заприкут. 

Громадян, які прийшли на консультацію, було проінформовано про стан регіонального ринку праці, актуальні вакансії, послуги служби зайнятості, зокрема про порядок реєстрації безробітних, умови участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, проходження психодіагностичного тестування та професійного навчання, можливості електронних сервісів, зокрема дистанційно. 

«Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує дуже важливу соціальну функцію, допомагаючи та підтримуючи людей» – говорила Олена Качан наприкінці заходу.Фото без описуФото без опису