ОГОЛОШЕННЯ

про намір зміни діючих тарифів на централізоване водопостачання в населених пунктах Горохівської сільської територіальної громади

 

На виконання вимог Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 130 від 05.06.2018р. «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», комунальне підприємство «Горохівське» Горохівської сільської ради повідомляє про намір зміни діючих тарифів на централізоване водопостачання в с. Горохівське, с-ще. Садове, с. Новий Шлях, с. Виноградне, с. Великопілля, с. Баратівка, с. Романо-Булгакове, с. Новософіївка, с. Промінь, с. Гречанівка, с. Петропавлівське,с-ще. Галаганівка, с. Суворе, с-ще. Світла Дача,с. Гуляйгородок, с. Олександрівка, с. Лиманці, с. Новотимофіївка, с. Михайлівка.

З метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних із наданням послуг з централізованого водопостачання, перегляд тарифів на централізоване водопостачання та їх структури здійснюється уповноваженим органом за заявою ліцензіата.

Перегляд тарифів на централізоване водопостачання пов’язано зі змінами чинного законодавства та зміною вартості складових витрат економічно обґрунтованої вартості даних послуг, які формують структуру тарифів Комунальним підприємством «Горохівське» виконано розрахунок тарифів відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та направлено до органу місцевого самоврядування – Горохівської сільської ради заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів. Розраховані тарифи на централізоване водопостачання для всіх споживачів на території Горохівської сільської ради на 2021 рік становлять:

  • 50,00 грн. на 1 мешканця з розрахунку 2,5 куб. м. на 1 людину;
  • 26,00 грн. на 1 ВРХ з розрахунку 1,9 куб. м. на 1 голову;
  • 20,00 грн. за 1 куб.м. для фізичних осіб та інших споживачів;
  • 14,00 грн. за 1 куб.м. для бюджетних організацій.

Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», відповідно до акту, складеного за результатами проведення планової (позапланової) перевірки за дотриманням суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері формування, встановлення та застосування державних регульованих цін № 006 від 17.03.2021 р. Відповідно до рішення 51 сесії 7 скликання від 15.02.2019 р. № 4 «Щодо надання послуг централізованого водопостачання», рішення виконавчого комітету Олександрівської сільської ради від 16.07.2019 р. № 1 «Щодо надання послуг централізованого водопостачання в селі Олександрівка та селі Михайлівка», рішення виконавчого комітету від 18.02.2021 р. № 5 «Про застосування КП «Горохівське» тарифів на послуги по централізованому водопостачанню.

У зв’язку з прирівнянням до єдиного тарифу на території Горохівської територіальної громади, метою перегляду тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг для належного функціонування підприємства. Тарифи сформовані відповідно до річних планів, економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням ставок податків та зборів, фактичних цін і тарифів на матеріальні, паливно-енергетичні ресурси та послуги.

Встановлення запропонованих тарифів надасть змогу:

1. забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг;

2. своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;

3. своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними організаціями за виконані роботи та надані послуги.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення про намір здійснити зміну тарифів. Розміщення інформації на офіційному веб-сайті Горохівської сільської ради вважати основним способом доведення інформації до відома споживачів. Адреса, на яку необхідно надсилати зауваження та пропозиції: с. Горохівське, вул.  Поштова, буд. 8. тел.(05162) 24382 Електронна пошта: gorohivska_sr@ukr.net