Олег Бабін: У 2021 році успішна вакцинація населення є вкрай важливим напрямком у боротьбі з епідемією

У 2021 році успішна вакцинація населення є вкрай важливим напрямком у боротьбі з епідемією, вона є актуальною у кожному регіоні держави.

Про це сьогодні, 26 січня, на онлайн-брифінгу зазначив Олег Бабін заступник начальника управління - начальник відділу надання медичної допомоги матерям та дітям управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

В Україні планується охопити вакцинацією проти коронавірусної хвороби COVID-19 не менше 50 % населення.

Олег Бабін повідомляє, що Міністерство охорони здоров’я України спільно з українськими фахівцями та міжнародними експертами розробили Дорожню карту з впровадження вакцини проти COVID-19.

Багаторівнева кампанія з вакцинації триватиме протягом 2021-2022 років та буде проходити у 5 етапів, де спочатку вакцинуватимуться медичні працівники, військовослужбовці (включаючи Збройні сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил, працівники соціальної сфери, люди похилого віку (60 років і старше) тощо.

У Дорожній карті із впровадження вакцини зазначено, що імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішим компонентом стратегії Уряду України у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.

Виконання заходів Дорожньої карти має за мету зменшення кількості смертей, пов’язаних із коронавірусною хворобою та скорочення обсягу ускладнень для здоров’я, пов’язаних із COVID-19.

«Вакцинуючись, ви не лише бережете своє здоров’я та здоров’я найвразливіших українців, але й наближаєте країну до відновлення нормального життя та економічного зростання. Вакцинація - це крок відповідального громадянина, який дбає про інших», - заначив Олег Бабін

**

Також стежити за нашими новинами можна у Фейсбук:  https://www.facebook.com/mykoda

Для отримання додаткової інформації звертайтесь за телефонами:

067-750-13-62 – Павло Москальов

066-350-38-97 – Меланія Саркісян

095-566-41-01 – Тамара Старожук