ПОВІДОМЛЕННЯ RASFF

СТОСОВНО ВИЯВЛЕННЯ НЕСАНКЦІОНОВАНОЇ РЕЧОВИНИ У НАСІННІ КУНЖУТУ

Снігурівське міжрайонне управління  інформує, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі-Головне управління) отримано лист Держпродспоживслужби від 15.01.2021 № 11.1.3-26/690 «Щодо повідомлення RASFF № 2020.6032 – fup 5». Відповідно до повідомлення, стосовно виявлення несанкціонованої речовини – оксид етилену (0.48 mg/kgppm) у насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер: Dipasa Europe B. V., Enschede) до країн-членів ЄС та до Фінляндії, де було використане при виготовлені хлібців (виробник: Lantm?nnen Cerealia Oy, Kotka) та експортоване до України (отримувач: ПРАТ «Лантманнен Акса», вул. Привокзальна, 3, м. Бориспіль, 08304).

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган при виявленні невідповідності та вжиті заходи.

В разі виявлення вищезазначеної продукції просимо негайно повідомляти Снігурівське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за тел. 05162 2 14 53

 

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.