Щорічно, 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з нацистськими загарбниками в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя. Крізь біль і сльози, холод і голод вони, герої нашої історії, вперто йшли до перемоги, не впали на коліна перед грізним ворогом.  Під час Другої Світової війни на території нашої країни налічувалося більше 1 мільйона людей, які були учасниками партизанського руху. Всі вони входили до партизанських загонів і наносили дуже болючі удари військам ворога. 

Навесні 1942 року в Снігурівці почала діяти підпільно-патріотична група імені 25-річчя Жовтня під керівництвом Авраменка О.П. З липня того ж року була створена підпільна організація «Чорноморець». З Березнегувато-Снігурівським підпіллям підтримувала зв’язок розвідка 3-го Українського фронту. 2 лютого 1944 року була висаджена група парашутистів з 6-ти чоловік для об’єднаних дій з партизанами. Дяльність Снігурівських підпільних патріотичних груп і організацій відіграла велику роль в успішному проведенні Березнегувато-Снігурівської операції по звільненню рідного краю від фашистів. За активну участь в партизанському русі в роки окупації 26 земляків-снігурівчан нагороджено бойовими медалями.

Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої Світової війни нанесли непоправні збитки живій силі, інфраструктурі та техніці противника, здійснили неоціненний внесок у наближення Перемоги над фашистами та їх союзниками.

Вже 75 років минуло від Дня Перемоги… Героїчний подвиг українських партизанів у Другій світовій війні назавжди залишиться в народній пам’яті, бо не маємо права забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму.

У с. Новософіївка мешкає ветеран Другої світової війни, безпосередній учасник партизанського руху РУСІНКО Михайло Пилипович, якого у цей пам'ятний день привітали І. Ю. Зіньковський, перший заступник Горохівського сільського голови та в. о. старости Баратівського старостинського округу Л. М. Павлік.