16 липня відбулася селекторна нарада з керівниками райдержадміністрацій та головами ОТГ, яку провів заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі. Він, зокрема, порушив питання залучення коштів субвенцій з місцевих бюджетів до обласного бюджету для подальшого утримання обласної інформаційної системи «Єдиний регіональний WEB-портал адміністративних послуг Миколаївщини».

     Власне, саме цей портал забезпечує електронний документообіг між центрами надання адміністративних послуг області і суб’єктами  надання адмінпослуг та є офіційним джерелом інформації в регіоні.

     ЦНАПи РДА, органів місцевого самоврядування та ОТГ Миколаївщини підключені та забезпечують надання адмінпослуг населенню виключно через цей портал, котрий на сьогодні залишається єдиним механізмом реалізації державної політики у сфері цифрової трансформації країни та надання публічних електронних послуг у межах області.

     Через брак коштів в обласному бюджеті виникла загроза зупинення діяльності порталу. Отже, постає питання залучення субвенцій з місцевих бюджетів для безперебійної роботи порталу. Хто в змозі «поділитися» коштами, питання зовсім не риторичне?!