Подбати про призначення пенсії при досягненні пенсійного віку можна заздалегідь, скориставшись можливостями вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (розділ «Щодо пенсійного забезпечення» пункт «Анкета надання інформації для автопризначення пенсії за віком»).

Сервіс автоматичного призначення пенсії дає можливість надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно, без будь-яких часових обмежень. Крім того, фахівцями Фонду буде завчасно проведено опрацювання та, в разі необхідності, перевірку наданих документів.

Дана послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі - КЕП).

Користувач, який не є пен А ВИ ЗНАЄТЕ, ЩО ПЕНСІЮ МОЖНА ПРИЗНАЧИТИ

НЕ ВИХОДЯЧИ З ДОМУ?

сіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП:

– заповнює атрибути анкети (заяву; загальні дані; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації; дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

– додає скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати) для підтвердження його права на певні доплати та пільги);

– підписує анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

Документи, які надаються для призначення пенсії при опрацюванні звернення «Анкета надання інформації для автопризначення пенсії за віком» буде оцифровано та атрибутовано спеціалістами Фонду. На їх підставі буде сформовано електронну пенсійну справу, складові якої стануть доступні для перегляду у відповідному розділі на вебпорталі «Моя пенсія» особам, які набули статусу пенсіонерів.

Завжди на зв`язку, ваш надійний помічник з пенсійних питань

https://portal.pfu.gov.ua/.