Снігурівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кобаля Б.І. від 10.09.2021 № 11.2.2-4/4667 «Щодо експорту підконтрольних вантажів до республіки Узбекистан» де зазначено наступне.

Відповідно до листа Державного комітету ветеринарії та розвитку тваринництва Республіки Узбекистан (далі-Комітет) від 23.08.202 № 03/19-1464 (додається) інформуємо про введення в дію «Реєстру закордонних експортерів»,  підконтрольних державній ветеринарній службі товарів, що ввозяться на територію Республіки Узбекистан (далі – Реєстр).

Включення підприємств до Реєстру можливе лише за результатами аналізу отриманої від компетентного органу України інформації про:

  • Систему та структуру державної ветеринарної служби країни експортера; Снігурівське управління Головного управління
  • Систему ветеринарного контролю за здоров?ям тварин;
  • Діагностику, нотифікацію захворювань та профілактику, контроль за захворюваннями тварин;
  • Процедуру сертифікації та систему державного контролю за кожним підприємством.

У разі необхідності також може бути проведений виїзд безпосередньо на підприємство-експортер для інспектування та аудиту ветеринарними інспекторами Республіки Узбекистан.

Зважаюче на зазначене просимо прийняти дану інформацію до використання в роботі та довести до відома зацікавлених операторів ринку.

Також повідомляємо, що з метою недопущення затримок вантажів при перетині державного кордону, внаслідок відсутності/невідповідності відповідних дозвільних документів, сертифікацію підконтрольних вантажів, що призначені для експорту до Узбекистану проводити лише за наявністю дозволу Комітету на ввезення товарів на територію Республіки Узбекистан.

 

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Снігурівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.