ЗВЕРНЕННЯ

Депутатів Горохівської сільської ради до Миколаївської обласної ради, Миколаївської обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, служби автомобільних доріг у Миколаївській області, народного депутата України І. Негулевського щодо стану автомобільної дороги загального користування державного значення

Р-81 Казанка – Снігурівка – Антонівка – /Р-47/, км 0+000 – км 126+604

 

Депутати Горохівської сільської ради звертаються з приводу катастрофічного технічного стану автомобільної дороги загального користування державного значення Р-81 Казанка – Снігурівка – Антонівка – /Р-47/, км 0+000 – км 126+604.

Автомобільна дорога загального користування державного значення Р-81 Казанка – Снігурівка – Антонівка – /Р-47/, км 0+000 – км 126+604 має протяжність по колишньому Снігурівському району 41км, з яких 38 км знаходяться у вкрай аварійному стані. Ця автодорога з’єднує 31 сільських населених пунктів та м. Херсон. 

По зазначеній автодорозі  здійснюються автобусні рейси за маршрутами: Снігурівка-Херсон, Березнегувате-Херсон, Калінінськ-Херсон, Снігурівка-Олександрівка, Снігурівка-Баратівка, Снігурівка-Світла-Дача, Снігурівка-Трудолюбівка, Снігурівка-Великопілля, здійснюється підвезення дітей шкільними автобусами до загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

         По цій автодорозі до 31 населеного пункту має проїхати в найкоротший термін швидка допомога. Слід зазначити, що перевезення на цій ділянці автодороги  тяжко хворих, взагалі небезпечно  для їх життя. Крім цього, здійснюються підвезення школярів, в магазини щоденно підвозиться хліб, інші продукти харчування та повсякденного  попиту.

        Внаслідок несприятливих погодних умов, коливання температури повітря у зимовий-літній період та руху автомобілів великої вантажопідйомності, автодорога  перестала існувати, як дорога з чорним асфальтним покриттям. Місцеві мешканці спільно з сільгосптоваровиробниками намагалися  відремонтувати її (шляхом засипання ям та вибоїн місцевими будівельними матеріалами-жорствою), але суттєвого покращення  технічного стану це не дало, оскільки  необхідне проведення капітального ремонту. Рівні, без вибоїн,  ділянки автодороги майже відсутні.

Дорога зруйнована, перевізники відмовляються здійснювати рейси за встановленими маршрутами, що викликає справедливі нарікання  та скарги мешканців населених пунктів та збільшує соціальну напругу серед населення.

Питання щодо необхідності проведення термінових ремонтних робіт  неодноразово піднімались на сесіях районної ради, нарадах за участю обласної державної адміністрації, служби автомобільних доріг у Миколаївській області, обласної ради, на засіданнях комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Снігурівській районній державній адміністрації, але це не дало жодних результатів і до сьогодні.

         В зв’язку з вищезазначеним, просимо знайти можливість та посприяти виділенню коштів на ремонт дороги загального користування державного значення Р-81 Казанка – Снігурівка – Антонівка – /Р-47/, км 0+000 – км 126+604.

 

 

Прийнято на    ХІ сесії сільської  ради восьмого скликання від 31.08.2021 року № 45