ГРОМАДСЬКА  ОРГАНІЗАЦІЯ

«ЗА  ДЕМОКРАТИЧНЕ  ВИБОРЧЕ  ПРАВО» (ДВП)


Україна, місто Харків, вул. Миру, буд. 102,

Телефон  +38097-0857076,  +38068-3327513;

E-mail : niksemgor@gmail.comy.g.k@ukr.net

                            І Н Ф О Р М А Ц І Я  щодо  ПДФО

         Додепутатів ВРУкраїнизвернулась великакількістьголів ОТГщодозмін в законодавствістосовнозарахування  ПДФО. Група депутатівзареєструвала 15.03.2021р.два законопроекти №№ 5244 і 5245,якіпідписаливсідепутатськіфракціїтагрупи.Цізаконопроективирішуютьключовепитання – наповненнямісцевихбюджетів – та встановлюютьсправедливийрозподілподатків на доходи фізичнихосіб.

         Перші законопроекти (№№4369, 4370) пропонували 100% зарахування ПДФО до бюджетів за місцем реєстрації платників податків. Внесенізаконопроекти (5244, 5245) –  пропонують 50% податку зараховувати за місцем реєстрації платників податків, решту 50% - за місцем реєстрації юридичної особи.У випадку щодосільськогосподарських ділянок – 50% зараховувати за місцем знаходження земельних ділянок.

         На ініційовану нами підтримку законопроектів щодо справедливого розподілу податку серед ОТГ Харківщинивідгукнулись громади  ще в 10 областях України.

         Цей процес має бути поширений на всі існуючі ОТГ України і знаходитись під пильним контролем аж доофіційної публікації Закону.

Звертаємось до керівництва громадз закликомдолучитись до спільної дії, спрямованої на наповнення місцевих бюджетів, прийняти рішення щодо підтримки конкретних законопроектів про  ПДФО, довести рішення громад до депутатів ВР відсвоїх виборчих округів.

Вважаємо, щоспільна законотворча робота депутатів місцевих рад і Верховної Ради буде сприяти появі нових законів на користь громад.

         Відповіді просимо надсилати за е-mailniksemgor@gmail.com                                 З повагою та надією на співпрацю    Микола Горбачов