15 листопада у Промінському НВК відбувся захід для учнів молодших класів , присвячений вшануванню хліба. Година розпочалася з виступу вчителя Потравка Д.М. про історію хліба, яка сягає корінням в далеке минуле, в сиві часи, коли наші прадіди годувались ягодами, травами та сирими зернятами.

Фото без опису

Вона нагадала учням про важливість хліба в нашому житті. Адже він здавна вважався символом радості, щастя,  здоров’я та багатства. Сотні тисяч слів є в нашій мові, але першими за важливістю є Україна , мати, народ,  праця і хліб.  Збираючи урожай люди раділи, бо : "Як вродиться жито,то й будемо жити"-  говорить народна мудрість.

Фото без опису

Дрозд Альбіна, Олексюк Валерія, Чолак Демір читали  вірші про хліб та хліборобську працю.  Діти з  інтересом та зацікавленістю відгадували загадки, присвячені хлібові. А ще було дуже цікаво переглянути відеофільм про процес випічки хліба на хлібному заводі.

Фото без опису

Сільський бібліотекар Кілімнік Г.Д. прочитала учням казку відомої миколаївської дитячої письменниці  Віри Марущак «Зернятко», та переглянули український мультфільм «Про дівчинку, що наступила на хліб». Захід закінчився обговоренням казки та мультфільму.

Фото без опису

Діти залишилися задоволені заходом, на якому узнали багато цікавого з історії хліба та нелегку та почесну працю людей, які вирощують і виготовляють хліб.